Over ons

WBWD streeft naar verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de binnenstad van Deventer vanuit de filosofie dat activiteiten en bewoning in de binnenstad, voornamelijk na sluitingstijd van winkels, de veiligheid en leefbaarheid vergroten. We richten ons daarbij primair op het realiseren van kwalitatief hoogwaardige woningen boven winkels, horeca en kantoren en op het verhuren en beheren van woningen in de binnenstad. We zetten actief in op het verbeteren van de leefbaarheid in de binnenstad en realiseren daarom waar nodig ook semi-openbare buitenruimte.

Missie en visie

Missie: Wonen Boven Winkels Deventer is een toonaangevende maatschappelijke onderneming in de vastgoedketen van wonen, leven en werken in binnenstedelijke milieus. Om bij te dragen aan de leefbaarheid op de langere termijn wil WBWD actief bewoners (huurders of kopers) aan de binnenstad van Deventer verbinden. Dat doet WBWD door het bieden van hoogwaardige en duurzame woonruimten en positief onderscheidende dienstverlening. Essentieel daarbij zijn een goede samenwerking met stakeholders van WBWD, de historische context van de binnenstad en financiële continuïteit van de organisatie.

Visie: WBWD streeft naar een aantrekkelijk woonklimaat in de binnenstad van Deventer (veilig, leefbaar, schoon, groen, levendig, gevarieerd aanbod). Dit doet WBWD vanuit de filosofie dat activiteiten en bewoning in de binnenstad, met name na sluitingstijd van winkels, de veiligheid en leefbaarheid vergroten. WBWD richt zich daarbij primair op het realiseren en exploiteren van kwalitatief hoogwaardige woningen boven winkels, horecagelegenheden en kantoren in de binnenstad. WBWD hoeft hierbij niet de eigenaar van de ontwikkeling te zijn. Het verbeteren van de leefbaarheid vergt echter meer dan het realiseren van nieuwe woningen. Daarom investeert WBWD ook in het ontwikkelen van (semi-) openbare buitenruimten.

Gerealiseerde projecten

 • 2001 Plas van Ten Winkel (9 appartementen / 1 winkel)
 • 2005 De Koning (19 appartementen)
 • 2005 Hof van Adwaita I/II (9 appartementen)
 • 2006 La Poste (26 appartementen)
 • 2009 De Binderij (5 appartementen / 1 winkel)
 • 2009 De Looierij (4 appartementen)
 • 2009 Deken Doyshuis (6 appartementen)
 • 2010 De Keijzer (15 appartementen)
 • 2010 Hof van Adwaita III (12 appartementen)
 • 2013 Le Garage (5 appartementen)
 • 2015 Het Pakhuis (4 appartementen/ 1 winkel)
 • 2015 De Heraut (6 appartementen)
 • 2016 Toegang Stadshof (1 appartement/1 winkel)

In ontwikkeling ‘De Stadshof’

Dit binnencarré, omringd door de Korte en Lange Bisschopstraat, De Grote Overstraat en de Spijkerboorsteeg, heeft de potentie om een grote bijdrage te leveren aan het verbeteren van het verblijfs-, woon-, winkel- en werkklimaat in de Deventer binnenstad. Op dit moment is het gebied een functieloze clustering van overwoekerde achtertuinen. Het heeft echter de potentie om een zeer aantrekkelijk en functioneel gebied te worden met een mix van groen, horeca en winkels. Een oase van rust in de bruisende binnenstad, een plek voor kleinschalige evenementen of verassende horecaconcepten, een prachtige groene ruimte voor de mogelijk 80 tot 100 te realiseren woningen rondom. Een legio aan mogelijkheden dus om waarde toe te voegen aan de binnenstad, waarbij zowel de gebruiker van de binnenstad, de ondernemer, de vastgoedeigenaar als de bewoner belang heeft.

WBWD heeft in 2016 het pand aan de Grote Overstraat 17 aangekocht om als entree naar dit gebied te dienen. Samen met eigenaren, winkeliers, bewoners en gemeente zoeken we naar de beste invulling voor het gebied. Heb je goede ideeën? Laat het ons weten via info@wbwd.nl! De meest actuele ontwikkelingen zijn te volgen via www.stadshof-deventer.nl.

In aanbieding
Actueel aanbod

Grote Overstraat 29B

Bekijk aanbod
Direct contact

Een vraag?
Hulp nodig?

Neem contact
met ons op!

0570 - 504 130

Contact