Bij het verbouwen van een huurwoning is het belangrijk om rekening te houden met de duur van de werkzaamheden. De tijd die u mag besteden aan een verbouwing kan variƫren, afhankelijk van de omvang van het project en de afspraken die u maakt met uw verhuurder. Over het algemeen is het verstandig om vooraf een duidelijk tijdschema op te stellen en dit af te stemmen met de verhuurder om overlast voor medebewoners te minimaliseren.

Kleinere projecten, zoals het schilderen van muren of het vervangen van vloerbedekking, kunnen meestal binnen een paar dagen tot een week worden afgerond. Grotere renovaties, zoals het vervangen van een keuken of badkamer, kunnen meer tijd in beslag nemen. Het is belangrijk om tijdens de planning van een verbouwing rekening te houden met werktijden en mogelijke geluidsoverlast voor andere bewoners.

Sommige grotere verbouwingen moeten goedgekeurd worden door de verhuurder. Soms investeert de verhuurder mee in deze projecten. Bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken, is het afhankelijk van hoe oud de keuken is. Hoe oud mag een keuken zijn in een huurwoning is hierbij relevant; als de keuken verouderd is, kan de verhuurder eerder geneigd zijn om een renovatie goed te keuren of te ondersteunen.

Ook bij een badkamer kan de leeftijd een rol spelen. Hoe oud mag een badkamer zijn in een huurwoning is belangrijk om te overwegen bij renovatieplannen. De verhuurder kan besluiten te investeren in een nieuwe badkamer als de bestaande al lange tijd in gebruik is en aan vervanging toe is.