Uitleg inkomenseis

Minimale inkomenseis

Er is een minimale bruto inkomenseis welke afhankelijk is van uw gezinssamenstelling. Voor een eenpersoonshuishouden geldt een minimaal inkomen van €47.700,- bruto per jaar. Voor een meerpersoonshuishouden is dit €52.672,- bruto per jaar.

Uitzonderingen

Komt u niet aan de minimale inkomenseis die voor u van toepassing is, dan zijn er eventueel toch mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een woning. Hieronder vindt u de twee mogelijkheden.

  • Garantstelling: is uw bruto jaarinkomen hoger dan €43.000 maar voldoet u niet aan de minimale inkomenseis, dan is het eventueel mogelijk om met een garantstelling te werken. Iemand anders, bijvoorbeeld uw vader of moeder, staat dan garant voor de huurbetaling van uw woning. Om garant te mogen staan kijken wij naar het inkomen van de garantsteller. De minimale inkomenseis voor een garantsteller is de voor u geldende minimale inkomenseis + één jaarhuur. Bijvoorbeeld: €47.700,- (minimale inkomenseis eenpersoonshuishouden) + €9600,- (jaarhuur van de woning waarop u reageert) = €57.300,- (minimale inkomenseis garantsteller). Zijn er twee garantstellers, dan tellen wij de inkomens bij elkaar op.
  • Eigen vermogen: om met eigen vermogen in aanmerking te komen voor een woning berekenen wij het volgende: uw eigen vermogen is minimaal het verschil tussen uw bruto jaarinkomen en de voor u geldende minimale inkomenseis + één jaar huur en dat keer 3. Bijvoorbeeld: €47.700,- (minimale inkomenseis eenpersoonshuishouden) – €30.000 (uw bruto jaarinkomen) + €9600,- (jaarhuur van de woning waarop u reageert) = €27.300,- x 3 = €81.900 (minimaal eigenvermogen).

Staat uw situatie hierboven niet beschreven en wilt u dit met ons bespreken? Neemt u dan telefonisch of per mail contact met ons op, dit kan op 0570-504130 of via info@wbwd.nl.

In aanbieding
Actueel aanbod

Brink 91B

Bekijk aanbod

Direct contact

Een vraag?
Hulp nodig?

Neem contact
met ons op!

0570 - 504 130

Contact