Informatie

Lees hier alle informatie met betrekking tot ons aanbod appartementen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen

Wilt u een woning huren in Deventer zonder jarenlang ingeschreven te staan? Dat kan via WBWD. In de vrije sector biedt WBWD circa 130 huurwoningen aan in en om de binnenstad van Deventer. U hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan als woningzoekende. U kunt direct reageren op ons aanbod door op de reageerbutton te klikken of vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wij hebben ook regelmatig parkeerplaatsen te huur in onze parkeergarages aan de Prinsenplaats en de Bursestraat. U kunt hier een overdekte en afgesloten privé plek huren voor uw auto of motor.

Daarnaast hebben wij bedrijfsruimten te huur in de Deventer binnenstad.

Geïnteresseerd in het aanbod van Wonen Boven Winkels Deventer of heeft u vragen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten!

Wanneer komt u in aanmerking voor een vrije sector huurwoning?

De woning die wordt aangeboden betreft een vrijesectorhuurwoning. Hiervoor hanteren wij de volgende spelregels:

 • Wonen Boven Winkels Deventer bepaald de geschiktheid van de kandidaat
 • De woning wordt verhuurd wanneer er een geschikte kandidaat is
 • Kandidaten reageren niet alleen via de website, maar kunnen via meerdere kanalen hun interesse laten blijken
 • Een bezichtiging betekent niet dat u recht heeft op de woning
 • Er is een minimale bruto inkomenseis welke afhankelijk is van de gezinssamenstelling. Voor een eenpersoonshuishouden geldt een minimaal belastbaar inkomen van €47.700,- bruto per jaar. Voor een meerpersoonshuishouden is dit €52.672,- bruto per jaar
 • Voor deze woning kan geen huurtoeslag worden aangevraagd

Wanneer de woning nog bewoond is nodigen wij drie kandidaten uit voor een bezichtiging. Is de woning leeg, dan nodigen wij 5 kandidaten uit. 24 uur na publicatie van de woning wordt de volgorde van de kandidatenlijst bepaald op basis van een willekeurige loting. De reactie die ná deze termijn binnenkomen worden op volgorde van binnenkomst onderaan de bestaande kandidatenlijst geplaatst. Nadat u de woning heeft bezichtigd kunt u aangeven of u de woning wilt huren. Zijn er meerdere kandidaten die hun interesse kenbaar hebben gemaakt? Dan wordt de woning (voorlopig) toegewezen op basis van een willekeurige loting.

Wanneer u de woning krijgt aangeboden ontvangt u van ons een belangstellenden formulier. Wij verzoeken u dit formulier in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons retour te sturen. U dient te voldoen aan de inkomenseis, zoals hierboven benoemd. Daarnaast vragen wij een aantal documenten.

Benodigde formulieren van u en uw eventuele medehuurder zijn:

 • een kopie geldig legitimatiebewijs
 • een kopie laatste inkomensspecificatie
 • een kopie van uw laatste jaaropgave(n)
 • een kopie werkgeversverklaring
 • een door uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker ingevulde verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring
 • uittreksel Basisregistratie Personen met daarop uw woonverleden (BRP-formulier)

Aan de hand van het door u ingevulde belangstellendenformulier en de gevraagde documenten beoordelen wij of u in aanmerking komt voor de woning. Uiteraard behandelen wij uw documenten met de grootste zorg en houden wij ons aan de geldende AVG.

Acceptatie

Middels het invullen en ondertekenen van het belangstellendenformulier accepteert u de woning. Op basis van de ingeleverde documenten voeren wij een geschiktheidstoets uit. Wij behouden het recht om de woning op basis hiervan niet definitief aan te bieden. Indien u na acceptatie afziet van de woning brengen wij u één maand huur in rekening, deze kosten zijn niet van toepassing wanneer Wonen Boven Winkels Deventer afziet van de aanbieding.

Ingangsdatum huurovereenkomst

WBWD bepaalt de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Indien mogelijk in overleg met u. Deze datum is onder voorbehoud van de eindinspectie met de oude huurder, de eventuele werkzaamheden die na de eindinspectie uitgevoerd moeten worden en onder voorbehoud van overeenstemming over de overname tussen oude en nieuwe huurder.

Overname zaken

Het kan zijn dat de oude huurder nog zaken ter overname wil aanbieden. De kandidaat huurder ontvangt, met toestemming, de contactgegevens van de oude huurder. Samen dient u de overname te regelen. Indien u zaken niet overneemt wordt de oude huurder door Wonen Boven Winkels Deventer in de gelegenheid gesteld deze zaken te verwijderen en wordt de woning kaal aan u opgeleverd.

Maandelijkse huurbetaling

De huur wordt voldaan door middel van een maandelijkse automatische afschrijving. Hiervoor tekent u een machtigingsformulier.

De eerste huurbetaling  dient u vóór ondertekening van de huurovereenkomst aan ons over te maken. Wij brengen geen borg of administratiekosten in rekening.

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op!

 

In aanbieding
Actueel aanbod

Brink 91B

Bekijk aanbod

Direct contact

Een vraag?
Hulp nodig?

Neem contact
met ons op!

0570 - 504 130

Contact