vandaag bereikbaar tot 17.00

Informatie

Lees hier alle informatie met betrekking tot ons aanbod appartementen, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen

Wilt u een woning huren in Deventer zonder jarenlang ingeschreven te staan? Dat kan via WBWD. In de vrije sector biedt WBWD 144 huurwoningen aan in en om de binnenstad van Deventer. U hoeft hiervoor niet ingeschreven te staan als woningzoekende. U kunt direct reageren op ons aanbod door op de reageerbutton te klikken of vrijblijvend contact me ons opnemen voor meer informatie.

Wij hebben ook regelmatig parkeerplaatsen te huur in onze parkeergarages aan de Prinsenplaats en de Bursestraat in de Deventer binnenstad. U kunt hier een overdekte en afgesloten privé plek huren voor uw auto of motor.

Daarnaast hebben wij regelmatig bedrijfsruimten te huur in de Deventer binnenstad.

Geïnteresseerd in het aanbod van Wonen Boven Winkels of heeft u vragen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten!

Wanneer komt u in aanmerking voor een vrije sector huurwoning?

De woning die wordt aangeboden betreft een vrije sector huurwoning. Hiervoor zijn de volgende spelregels van toepassing:

 • Wonen Boven Winkels Deventer bepaald de geschiktheid van de kandidaat
 • De woning wordt verhuurd wanneer er een geschikte kandidaat is
 • Kandidaten reageren niet alleen via de website, maar kunnen via meerdere kanalen hun interesse laten blijken
 • Een bezichtiging betekent niet dat u recht heeft op de woning
 • Er wordt een minimaal belastbaar inkomen van € 44.656,- bruto per jaar gevraagd, ongeacht uw gezinssamenstelling
 • Voor deze woning kan geen huurtoeslag worden aangevraagd

De eerste drie kandidaten worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Wanneer de woning leeg is nodigen wij 5 kandidaten uit. Nadat u de woning heeft bezichtigd kunt u aangeven of u de woning wilt huren. Zijn er meerdere kandidaten die hun interesse kenbaar hebben gemaakt? Dan wordt de woning (voorlopig) toegewezen op basis van een loting. Wij bepalen de uiteindelijke geschiktheid.

Wanneer u de woning krijgt aangeboden ontvangt u van ons een belangstellenden formulier. Wij verzoeken u dit formulier in te vullen en samen met de gevraagde documenten aan ons retour te sturen. U dient te voldoen aan de inkomenseis, het belastbaar jaarinkomen moet in 2020 minimaal € 44.656,- bruto per jaar zijn, ongeacht uw gezinssamenstelling. Daarnaast vragen wij een aantal documenten.

Benodigde formulieren van u en uw eventuele medehuurder zijn:

 • een kopie geldig legitimatiebewijs
 • een kopie laatste inkomensspecificatie
 • een kopie van uw laatste jaaropgave(n)
 • een kopie werkgeversverklaring
 • een door uw huidige verhuurder of hypotheekverstrekker ingevulde verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring
 • uittreksel Basisregistratie Personen met daarop uw woonverleden (BRP-formulier)

Aan de hand van het door u ingevulde belangstellendenformulier en de gevraagde documenten beoordelen wij of u in aanmerking komt voor de woning.

Acceptatie

Middels het invullen en ondertekenen van het belangstellendenformulier accepteert u de woning. Indien u na acceptatie afziet van de woning dan brengen wij u één maand huur en administratiekosten (€ 24,50) in rekening.

Ingangsdatum huurovereenkomst

WBWD bepaalt de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Indien mogelijk in overleg met u. Deze datum is onder voorbehoud van de eindinspectie met de oude huurder, de eventuele werkzaamheden die na de eindinspectie uitgevoerd moeten worden en onder voorbehoud van overeenstemming over de overname tussen oude en nieuwe huurder.

Overname zaken

Het kan zijn dat de oude huurder nog zaken ter overname wil aanbieden. De kandidaat huurder ontvangt de contactgegevens van de oude huurder. Samen dient u de overname te regelen. Indien u zaken niet overneemt dan wordt de oude huurder door Wonen Boven Winkels in de gelegenheid gesteld deze zaken te verwijderen en wordt de woning kaal aan u opgeleverd.

Maandelijkse huurbetaling

De huur wordt voldaan door middel van maandelijkse automatische afschrijving. Hiervoor tekent u een machtigingsformulier.

De eerste huurbetaling en de administratiekosten van € 24,50 dient u vóór ondertekening van de huurovereenkomst aan ons over te maken. Wij brengen geen borg in rekening.

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie, neem gerust contact met ons op!