vandaag bereikbaar tot 17.00

Huurappartement in Hof van Adwaita 15 Deventer

Hof van Adwaita I/II  | 63 m2  | 4 kamers
Verhuurd
Hof v Adwaita binnentuin situatie
Hof v Adwaita binnentuin
Hof v Adwaita binnentuin situatie
Hof v Adwaita binnentuin
Plattegrond woonkamer
Plattegrond boven
Plattegrond kelder

Omschrijving

Op zoek naar een van de meest sfeervolle woningen van Wonen Boven Winkels Deventer? Deze fraaie maisonnette woning ligt aan een van de historische hofjes van de Deventer binnenstad en heeft een knusse en zeer karakteristieke uitstraling. In 2019/2020 heeft er planmatig onderhoud plaatsgevonden, daarbij is de buitenzijde van de woning opnieuw geschilderd en zijn de kozijnen gedeeltelijk vervangen. De binnenzijde wordt voor de nieuwe verhuring aangepakt.

Indeling

Via het gezellige hofje heeft u toegang tot de woning welke direct aan de binnentuin grenst. Met een klein trappetje komt u bij de voordeur van de maisonnette en kunt u het kleine halletje betreden. Vanuit de hal kunt u doorlopen naar de woonkamer, welke voorzien is van grote raampartijen en veel lichtinval. Aan de achterzijde van de woonkamer bevindt zich het trappenhuis vanwaar u de overige woonlagen kan betreden. In de kelder vindt u de keuken, ook deze is net als de woonkamer voorzien van grote raampartijen en wordt gerenoveerd aan u opgeleverd. De nieuwe keuken wordt voorzien van inbouwapparatuur zoals een kookplaat, afzuigkap en vaatwasser en heeft een moderne uitstraling. Tevens vindt u op deze verdieping het toilet, deze ligt gesitueerd in het halletje tegenover de trap.

Middels de trap kunt u de bovenste verdieping van de woning bereiken. op deze verdieping vindt u de twee slaapkamers en de badkamer. De grote slaapkamer is aan de rustige achterzijde gesitueerd, de kleine slaapkamer bevindt zich aan de kant van het hofje en heeft daarmee prachtig uitzicht.
De badkamer wordt voor de nieuwe verhuring gerenoveerd en voorzien van een douchehoek, radiator wasbak met spiegel en tweede toilet.

De woning kenmerkt zich door de karakteristieke uitstraling, denk hierbij aan imposante trappen, oude tegelvloer in de woonkeuken, witte houten vloeren in de woonkamer en op de bovenverdieping en een ornament op het plafond in de hal.

Het hofje is overdag voor iedereen toegankelijk en wordt vanaf 18:00 automatisch afgesloten middels een hek. Alleen de bewoners van het hofje kunnen dan nog gebruik maken van de binnentuin.

Overige informatie 

Voor deze woning kan geen huurtoeslag worden aangevraagd.

De kandidaten die voor een bezichtiging worden uitgenodigd zullen voorafgaand aan de bezichtiging foto’s ontvangen.

Interesse
Wanneer u interesse heeft in deze woning en u voldoet aan de minimale inkomenseis dan kunt u reageren via de button.

Kijk voor meer informatie over de procedure en de aan te leveren documenten bij informatie onder het kopje huuraanbod.

Kenmerken

Basis kenmerken woning

Type woning Maisonnette
Etage BG en 1e
Buitenruime Gemeenschappelijke tuin
Woonoppervlakte 63 m2

Bereikbaarheid en ligging

De Assenstraat ligt midden in de historische binnenstad van Deventer. Alle voorzieningen zijn op loopafstand. Het appartement Hof van Adwaita 14 behoort tot het project ‘Hof van Adwaita 1/2’ en bevindt zich aan het gelijknamige hofje. Rondom dit hofje heeft Wonen Boven Winkels 21 appartementen en een atelier gerealiseerd. De Hof van Adwaita is toegankelijk voor alle bewoners.

Voorzieningen

In het centrum zijn alle voorzieningen op loopafstand; het NS-station, winkels, bioscoop, horeca, bibliotheek, kerken, schouwburg en de gemeenteloketten.
Verder zijn er scholen voor basisonderwijs, middelbaar onderwijs en (hoger) beroepsonderwijs. Ook zijn er huisartsen en een apotheek in de buurt.
Met het gezellige plein De Brink, de vele winkelvoorzieningen, horecagelegenheden en de directe nabijheid van de IJssel is het levendig wonen in de binnenstad.