Op een zonnige zondagmiddag staat u voor een lastige keuze. Gaat u vandaag gezellig naar de Veluwe en genieten van de prachtige natuur, de loslopende hertjes en prachtige wandelroutes? Of gaat u liever naar de Achterhoek om eeuwenoude kastelen te bezoeken? Liever wennen aan dit soort keuzes? Dan is het wonen in de Stedendriehoek precies wat u zoekt.

Wonen tussen de prachtige Veluwe met al zijn wonderschone natuur én de gezellige Achterhoek met haar eeuwenoude historie. Altijd iets om naar uit te kijken en wat ons betreft hadden deze twee werelden niet beter kunnen samenkomen.

De Stedendriehoek is een verzamelnaam voor zes verschillende gemeenten: Apeldoorn, Deventer, Voorst, Brummen, Zutphen en Lochem. Iedere gemeente heeft zo zijn voordelen en om u het best te kunnen helpen weten we precies wat de voor- en nadelen zijn.

Huurwoningen Stedendriehoek

Huurwoningen worden steeds schaarser en daardoor duurder. De vraag naar huurwoningen neemt toe terwijl het aanbod beperkt blijft. Het woningtekort begon in Amsterdam en breidt zich langzaam als een olievlek uit over de rest van Nederland. Het kan daarom erg lastig zijn om de woning van uw dromen te vinden voor een gangbare huurprijs.

Als we u een tip mogen geven: er zijn prachtige huurwoningen verkrijgbaar in Deventer. Deventer is namelijk op zoek naar geweldige aanwinsten voor de binnenstad. Op die manier kan er nieuw leven in de binnenstad worden geblazen. Zo dragen we bij aan de leefbaarheid op de lange termijn en we verbinden bewoners graag actief aan de binnenstad. Veel inwoners hebben bijvoorbeeld een baan in de randstad, maar willen niet te duur wonen in het centrum. Dan is Deventer een uitstekend alternatief en veel mensen maken daar dankbaar gebruik van, juist omdat het zo lekker centraal ligt.

Dit zien we de komende jaren alleen nog maar verder groeien. Belangrijke kwaliteiten die de stad vooropstelt zijn:

  • Gunstige ligging in het land aan belangrijke infrastructuur;
  • Aantrekkelijk binnenstedelijk woonmilieu;
  • Gunstig economisch klimaat;
  • Aanbod van hoger onderwijs;
  • De IJssel, groen en ruimte in de stad;
  • Talloze activiteiten voor jong en oud;
  • Divers aanbod aan voorzieningen.

Meer dan genoeg om van te genieten wanneer u besluit te wonen in de Stedendriehoek. Kom het zelf ervaren en ontdek Deventer op een geheel nieuwe manier!

Wat maakt het wonen in Deventer zo leuk?

Waar moeten we beginnen… Er is ontzettend veel bijzonder aan Deventer!

Wist u bijvoorbeeld dat Deventer één van de oudste steden van Nederland is? Deventer kent een enorm rijke historie en vele bezienswaardigheden. Zo staat in Deventer het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Menig liefhebber van historie zal hier dus graag willen wonen.

Deventer kent prachtige parken in het centrum en is omringd door uitgestrekte natuurgebieden. Ook grenst Deventer tegen de IJssel aan. Een prachtige rivier en een Nederlandse aftakking van de Rijn. Deze rivier komt helemaal vanuit Zwitserland, door Duitsland, uiteindelijk langs Deventer en mondt uit in het IJsselmeer. Het is dan ook een prachtige hotspot die zich bij uitstek leent om lekker met een kleedje naartoe te gaan en te picknicken. Sinds 2019 is hier ook een stadsstrand aangelegd, waar je kan sporten of lekker ontspannen.

Juist omdat het een oude stad met karakter is, hangt er een gezellige, gemoedelijke sfeer. Heel anders dan bijvoorbeeld een stad vol met nieuwbouwpanden die hun karakter met de jaren nog moeten krijgen. In Deventer vindt u gezellige terrasjes en winkelstraten vol met bijzondere winkels. Op de Brink heerst er altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer. Er is altijd wel iets te zien en er zijn altijd mensen in de stad te vinden. Heerlijk levendig, zonder het gehaaste van grote steden als Rotterdam.
Een klein straatje in de binnenstad van Deventer

Wonen Boven Winkels in Deventer

Geïnspireerd geraakt van het prachtige Deventer? Dat snappen wij maar al te goed. Wij van WBWD, dat staat voor Wonen Boven Winkels Deventer, hebben prachtige huurwoningen boven winkels beschikbaar in de binnenstad van Deventer.

Wij streven naar een win-win situatie waarbij enerzijds prachtige huurwoningen worden geleverd aan mensen zoals u, die graag in Deventer willen wonen. Anderzijds streven wij naar een verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de binnenstad van Deventer. Dit doen wij vanuit de filosofie dat activiteiten en bewoning in de binnenstad, voornamelijk na sluitingstijd van winkels, de veiligheid en leefbaarheid vergroten. Wij richten ons hierbij primair op het realiseren van kwalitatief hoogwaardige woningen boven horecagelegenheden, winkels en kantoren om deze woningen vervolgens te verhuren aan geschikte kandidaten.

Lees meer over ons team en onze missie en kom meer te weten over onze filosofie en beschikbare huurwoningen in Deventer. Heeft u daarnaast nog vragen over het wonen in Deventer? Wij vertellen u graag meer over deze gezellige stad!