Ontdek de 6 voordelen van wonen in de stad

Wonen in de stad is ontzettend populair onder de Nederlandse bevolking. Steeds vaker verruilen mensen het platteland voor de (grote) stad. Vooral jongeren kiezen ervoor om een woning te kopen of te huren in de binnenstad. Verhuizen naar de stad is sinds de eeuwwisseling steeds meer in opkomst, terwijl men daarvoor de stad liever inruilde voor een woning op het platteland. De belangrijkste reden voor het wonen in de stad? Het is vooral erg praktisch: alle voorzieningen die een mens nodig heeft, zijn dichtbij. Lees hier alles over de voordelen van het wonen in de stad.

De stad anno nu

Opvallend is dat jonge gezinnen – volgens het CBS¹ – de afgelopen twee jaar steeds vaker uit de stad trekken, maar dat juist jongeren en starters zich settelen in de (binnen)stad. Populaire steden zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Ook steden als Groningen, Assen, Zwolle, Arnhem en Nijmegen nemen toe in populariteit. Jongeren trekken naar de stad om daar te gaan studeren en de kans is groot dat zij – wanneer ze zijn afgestudeerd – blijven plakken. Het wonen in de stad biedt immers vele mogelijkheden.

6 Voordelen van wonen in de stad

Het wonen in de stad brengt vele voordelen met zich mee, zo zijn er veel voorzieningen op loop- of fietsafstand, is er een optimale werkgelegenheid en ben en blijft u redelijk anoniem.

 1.  Alle voorzieningen zijn in de buurt
  Wanneer u woont in een middelgrote tot grote stad, is alles dichtbij. Vooral wanneer u in de binnenstad woont is zo’n beetje alles op loopafstand. Of u nu boodschappen gaat doen, of een drankje wilt drinken op het terras, binnen een steenworp afstand bent u al op de plaats van bestemming. Ook voor uw rust kunt u terecht in diverse stadsparken.
 2. U verplaatst zich gemakkelijk met het openbaar vervoer
  Doordat u centraal woont, zijn er diverse mogelijkheden om te reizen met het openbaar vervoer. Een auto is vrijwel overbodig wanneer u woont in de stad (en dat bespaart kosten en is goed voor het milieu!). Tramhaltes en treinstations zijn er te over, waardoor u binnen no-time bij uw werk of vrienden kunt zijn.
 3. Optimale werkgelegenheid
  In de stad is er veel werkgelegenheid. Vooral binnen de zakelijke dienstverlening en consumentendiensten zijn er veel banen te vinden. Daarnaast vestigen bedrijven hun hoofdkantoor vaak in de stad, wat ook weer andere bedrijven aantrekt. Dankzij de huidige woningmarkt neemt ook de werkgelegenheid in de bouw steeds meer toe. En: u bent dichtbij huis, waardoor u weinig te maken zult hebben met files.
 4.  Redelijke anonimiteit
  Geldt er in dorpen een ‘ons-kent-ons-cultuur’, blijft u in de stad nog redelijk anoniem. Men heeft al snel een mening over dorpelingen, terwijl er in de stad meer ruimte is voor diversiteit.
 5. In de stad is het altijd gezellig!
  Bent u dol op gezelligheid en feestjes? Dan hoeft u zich in de stad nooit te vervelen. Er bestaan genoeg uitgaansmogelijkheden en kansen om festivals, feestjes en evenementen in Deventer te bezoeken. Een bijkomend voordeel: in de stad bent u nooit alleen. U breidt uw sociale netwerk gemakkelijk uit.
 6. Keuze uit vele woonvormen
  In de binnenstad zijn vele woonvormen te vinden. Kiest u voor een appartement, studio, duplexwoning, loft of huurwoning boven een winkel? Alles is mogelijk!

Kom wonen in de stad Deventer

Voor wie graag in de stad zou willen wonen in het oosten van het land, is de historische binnenstad van Deventer de uitgelezen plek. De afgelopen decennia is de omvang van de bevolking in Deventer flink gestegen. Waren het in 1990 nog 67.000 inwoners, zijn het er op 1 januari 2020 al 100.762 (waarvan het overgrote deel bestaat uit jonge gezinnen)². Niet gek, Deventer is immers een stad met een prachtige geschiedenis. Waarom u naar Deventer zou moeten verhuizen? Bekijk onderstaande video van InDeventer en oordeel zelf!

Bent u enthousiast geworden over het wonen in de binnenstad van Deventer? Neem dan snel een kijkje bij het huuraanbod van Wonen Boven Winkels Deventer. Wie weet bemachtigt u een prachtig plekje midden in de stad! Heeft u andere vragen over het wonen in Deventer? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0570 – 504 130.

 

Bronnen:
¹ https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/45/veel-jonge-gezinnen-verlaten-de-grote-stad
² https://www.staatvandeventer.nl/