Bent u eigenaar van een (deels) leegstaand pand in de binnenstad van Deventer en wilt u graag een waardevolle bijdrage aan de Deventer Binnenstad leveren? Dan is het zonde om uw ongebruikte ruimte leeg te laten staan. Wonen Boven Winkels Deventer ontwikkelt en exploiteert kwalitatief hoogwaardige woningen in de Deventer binnenstad met als doel de binnenstad levendig, veilig en bruisend te maken met behoud van het historische karakter van de stad. Daarnaast streeft Wonen Boven Winkels Deventer ernaar de slagingskans van de middeninkomens op de woningmarkt te vergroten door, voor deze doelgroep, betaalbare woningen te realiseren. Dit is wellicht ook mogelijk in uw pand. U verkoopt (een gedeelte van) uw pand aan ons en wij realiseren kwalitatief hoogwaardige woningen. Een win-win situatie voor u, ons, de binnenstad en de woningzoekenden van Deventer.

Nieuwstraat 126 (18)

Wat zijn de voordelen voor u als eigenaar?

De (deel)verkoop van uw winkel of bedrijfspand aan Wonen Boven Winkels Deventer levert u niet alleen financieel voordeel op maar u draagt ook persoonlijk bij aan een belangrijke maatschappelijke opgave: betaalbare huisvesting voor middeninkomens die vaak tussen wal en schip vallen. Daarnaast kunt u desgewenst gebruik blijven maken van een deel van de ruimtes in het getransformeerde pand, bijvoorbeeld voor uw bedrijf. Het is ook mogelijk om gebruik te gaan maken van het al bestaande vastgoed (woning/bedrijfsruimte) die Wonen Boven Winkels Deventer in eigendom heeft. U heeft zo geen omkijken naar onderhoud en/of beheer van het pand.

Uw pand verkopen, waar kijkt Wonen Boven Winkels Deventer naar?

De eerste selectiecriteria voor een eventueel geschikt pand zijn dat uw pand beschikt over een woonbestemming of mogelijkheid tot een woonbestemming in en rondom de binnenstad van Deventer. Daarnaast dient het pand over genoeg ruimte te beschikken om hier minimaal twee appartementen van circa 55 m2 in te kunnen realiseren. Meer is daarin altijd mooi meegenomen. Op deze manier proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten op de woon zoektocht van de middeninkomens in de Deventer binnenstad. Tijdens de eerste gesprekken zal Wonen Boven Winkels Deventer verder beoordelen of het pand geschikt is voor transformatie en daarbij bijdraagt aan de eerder genoemde doelstellingen.

Hoe gaat een verbouwing van winkel- of bedrijfspand tot woning in zijn werk?

Het verbouwen van een winkel of bedrijfspand is altijd maatwerk. Geen enkel pand is hetzelfde en dit maakt dat iedere situatie om een aangepaste aanpak vraagt. Zodra u contact opneemt met ons, gaan wij met u rond de tafel om te kijken of uw pand geschikt is voor aankoop om aan onze doelstellingen te voldoen en of wij de partij zijn waar u zich goed bij voelt. We nemen bij dit proces een aannemer en makelaar in de arm om niets over het hoofd te zien. Ook als u nog niet zeker bent of u uw pand wilt verkopen, bent u van harte welkom om samen naar de mogelijkheden te kijken.

Uw leegstaande pand laten ombouwen tot woonruimte?

Bent u na het lezen geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Wonen Boven Winkels Deventer staat klaar voor een vrijblijvend gesprek. We hebben inmiddels al een uitgebreid archief aan gerealiseerde projecten opgebouwd. U kunt er dan ook vanuit gaan dat wij onze jarenlange ervaring inzetten om van Deventer een mooiere plek te maken, waar voor iedereen mogelijkheden zijn. Zo bieden wij een betere slaagkans op de moeilijk te betreden woningmarkt van vandaag de dag.

U kunt altijd met ons het gesprek aangaan over de mogelijkheden. Dan komen we samen tot de beste oplossing! Neem contact op via telefoonnummer 0570 – 504 130 of via mail: info@wbwd.nl. U bent natuurlijk ook welkom om langs te komen en eens een praatje te maken. Graag ontvangen wij dan van tevoren een bericht hierover, om u goed te kunnen ontvangen. Ons bezoekadres is: Pontsteeg 33 in Deventer.

Enthousiast geworden over onze doelstellingen en in het bezit van een pand waar al woningen in gerealiseerd zijn? Ook dan komen we graag met u in gesprek.

Graag tot snel!