Een dagje winkelen in Deventer? Naast de grote ketens die u niet wilt missen in een winkelcentrum, biedt Deventer zoveel meer. Van mooie straatjes met een historisch verhaal tot moderne eettentjes met lekkere snacks. Voor iedere fanatieke shopper of cultuursnuiver is Deventer aan te raden.

Wat maakt winkelen in Deventer nou zo leuk?

Deventer heeft veel voordelen die het winkelen in de stad tot een succesvolle dag maken. Van leuke winkels tot pleinen vol terrasjes. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij.

Grote ketens zijn goed vertegenwoordigd

Om te beginnen zijn alle onmisbare ketens in het centrum van Deventer te vinden. Bijvoorbeeld de Hema en Bruna, maar ook de Costes en Rituals. Voor zowel kleding, als huishoudartikelen en lekker eten bent u in Deventer aan het juiste adres. Alle bekende ketens zijn aanwezig om in een ultiem winkeldagje te voorzien.

Terrasjes in overvloed

Niet alleen de grote ketens zijn goed vertegenwoordigd. Ook om te eten en drinken hoeven bezoekers niet lang te zoeken. De Brink, een plein midden in de stad, zit vol met restaurants, cafés en gezellige terrassen. Door de hele stad zitten restaurants om neer te strijken of om een snelle hap te halen.

Kleine winkels met grote verrassingen

Neem tijdens het winkelen ook de tijd om de kleinere boetiekjes in te duiken. Tussen de grote ketens zijn er in Deventer heel veel kleine winkeltjes te vinden. Vol met verschillende soorten cadeaus, kleding en accessoires. In deze kleine winkels zijn vaak de mooiste en meest unieke items te vinden. Zeker de moeite waard om eens rond te kijken.

Een mooie knusse binnenstad

Naast de vele winkels en bezienswaardigheden, is Deventer ook een hele mooie stad om te zien. Deventer is een van de oudste steden van Nederland. Door de hoge historische panden voelen zowel de winkelstraten als grote pleinen erg knus. Het centrum is in de winter gedecoreerd met verlichting en in de zomer zijn er regelmatig leuke evenementen. Ook aan de Ijssel is het na een dag winkelen goed vertoeven.

Grote Overstraat 23E (1)

 

Onze top 5 van de leukste winkels

We snappen heel goed dat bezoekers in Deventer door de bomen het bos niet meer zien. Daarom zetten we de, volgens ons, vijf leukste winkels op een rij.

1. D’Olde Bakkerieje

Al is het alleen al voor de ervaring, bezoekers mogen dit winkeltje niet overslaan. Men stapt binnen in een typisch negentiende eeuws zaakje dat voorheen een bakkerij is geweest. Tegenwoordig vinden bezoekers hier een verzameling van brocante en curiosa.

2. Sjokolaa

Hier vindt men, u raadt het al, chocolade. Van mooie bonbons en chocoladerepen tot de gekste voorwerpen. Allemaal volledig gemaakt van chocolade.

3. Holy Cow

Deze kleurrijke winkel bevat een bonte verzameling van alles wat u maar kan bedenken. De winkel staat vol met decoratie, cadeaus en kleding voor jong en oud.

4. Deventer koekwinkel

Deventer staat al lang bekend om haar Deventer koek. Een bezoek aan de Deventer koekwinkel, midden in de stad, mag dan ook niet ontbreken tijdens een dag winkelen.

5. De Bonte Klipper

Een echt beleving in een winkel? Daar zorgt De Bonte Klipper zeker voor. Het relatief kleine winkeltje is tot de nok gevuld met de meest bijzondere koffie en thee. Bezoekers kunnen zelfs blijven hangen voor high tea’s en proeverijen.

Onze tips voor de ultieme winkeldag in Deventer

Tegen een laag tarief (een deel is zelfs gratis) kunnen bezoekers parkeren bij De Worp in Deventer. Vervolgens brengt het voetgangerspontje iedereen over de IJssel naar de overkant. Hier loopt men direct het centrum in via de Lebuinuskerk en het volledig gerenoveerde gemeentehuis. Via de Groote Poot en de Kleine Overstraat komen bezoekers via de mooiste straatjes bij het hart van het centrum: De Brink. Met de Waag als middelpunt van de vele terrassen is dit een mooie plek om langs te lopen. Bezoekers kunnen dan eventueel via de Korte en Lange Bisschopstraat de cirkel compleet maken om weer bij de Lebuinuskerk uit te komen. Naast winkelen heeft Deventer veel meer te bieden. De stad heeft een rijke historie en het barst van de evenementen in Deventer.

Ook aan één dag in Deventer niet genoeg? Strijk neer in de historische panden.

Na een dag winkelen in deze prachtige stad ook zo verliefd geworden op Deventer? Dat begrijpen we bij Wonen Boven Winkels Deventer als geen ander. Gelukkig is het mogelijk om in de binnenstad van Deventer een eigen stekje te vinden. Bekijk het aanbod van woningen in de binnenstad van Deventer of neem contact met ons op om alle vragen beantwoord te krijgen. We zijn op doordeweekse dagen bereikbaar op 0570 504 130 of mail naar info@wbwd.nl.

Eerst weten wat wij allemaal aanbieden in de stad en wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd? Haal doordeweeks bij ons de wandelkaart op. Deze kaart leidt liefhebbers langs alle panden van Wonen Boven Winkels Deventer.