U heeft gereageerd op een woning uit ons actuele aanbod, de huurwoning van ons aangeboden gekregen en het contract ondertekend, gefeliciteerd! Het is verstandig om een aantal belangrijke verzekeringen af te sluiten voor u verhuist. U wilt natuurlijk wel verzekerd zijn als er brand ontstaat in uw appartement, of wanneer u uw baan verliest en de huur niet meer kunt betalen. Neem het zekere voor het onzekere en sluit belangrijke woonverzekeringen af voor uw huurwoning. Welke wij adviseren, leest u in dit artikel.

Inboedelverzekering huurhuis

Als u huurder bent van een huurwoning bent u niet automatisch verzekerd tegen schade aan uw interieur of inboedel. Bij brand, lekkage of inbraak zijn de kosten dus geheel voor u wanneer u geen verzekering hiervoor af heeft gesloten. Een van de eerste zaken die u moet regelen is dus het afsluiten van een inboedelverzekering. Maak een goede schatting van de waarde van uw bezittingen zodat u zich voor het juiste bedrag kunt verzekeren. Onder inboedel vallen al uw bezittingen die niet in of aan de woning vastzitten. Dit worden ook wel roerende zaken genoemd.

Aansprakelijkheidsverzekering

Het kan gebeuren dat u per ongeluk schade toebrengt aan de bezittingen van een ander, of dat u brandschade veroorzaakt in uw huurhuis. Met een aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen (letsel)schade die u, uw partner, kinderen, logés of huisdieren – onopzettelijk – toebrengt aan anderen. Op deze manier voorkomt u hoge kosten.

Rechtsbijstandverzekering voor conflicten huurwoning

We schreven er al eerder over, maar wanneer u overlast ervaart in uw huurwoning, kan het in sommige gevallen enorm uit de hand lopen. In dat soort gevallen is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Deze dekt de juridische kosten die voortkomen uit bijvoorbeeld een burenruzie of een geschil met de verhuurder.

Verzekering huurhuis

Een eventuele woonlastenverzekering

Een woonlastenverzekering – ook wel huurgarantieverzekering genoemd – komt om de hoek kijken wanneer u onverwacht werkloos raakt, ziek wordt en/of arbeidsongeschikt raakt. Op dat soort momenten zorgt een woonlastenverzekering ervoor dat u de huur kunt blijven betalen en niet zomaar uw huis uit kan worden gezet wanneer u niet kunt voldoen aan de betalingsverplichtingen.

Geen opstalverzekering of woonhuisverzekering

Een van de voordelen van een huurwoning is dat deze eigendom is van de verhuurder. Zo heeft u als huurder van een woning bijvoorbeeld geen last van extra belastingen en verzekeringen zoals een opstalverzekering. Lees meer over de voor- en nadelen van het huren of kopen van een woning.

Verzekeringen afsluiten voor uw huurhuis van WBWD

De belangrijkste verzekeringen die u zou moeten afsluiten voor uw huurhuis, zijn de inboedelverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Naast verzekeringen voor uw huurhuis, betaalt u een aantal andere kosten (ook wel woonlasten genoemd). Denk aan de maandelijkse huurkosten, de servicekosten, gemeentelijke belastingen en heffingen en de kosten voor gas, water, licht, internet, televisie en telefonie. Bereid u dus goed voor voordat u een woning gaat huren bij WBWD door uit te rekenen wat uw maandelijkse kosten zullen zijn, afgestemd op uw financiële situatie. Heeft u vragen over het huren van een woning in Deventer, of wenst u meer informatie? Kijk dan op onze pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op door te bellen naar 0570 – 504 130 of een mail te sturen naar info@wbwd.nl.