Wat is er nou leuker dan te voet een stad ontdekken? Het is elke keer weer een verrassing wat u gaat zien. Een stadswandeling geeft u de ruimte om elk detail in u op te nemen. Het is daarom de perfecte manier om kennis te maken met Deventer. Deze historische Hanzestad barst van de prachtige gevels, schilderachtige steegjes en de welbekende Lebuinuskerk. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van enkele stadswandelingen in Deventer die populair zijn onder de vele toeristen. Inclusief een verrassende (gratis) optie.

Verschillende stadswandelingen in Deventer

Met een stadswandeling heeft u twee opties: met een gids op pad, of zelf op ontdekkingstocht. Beide opties komen hieronder aan bod.

Bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

Deventer loopt over van de bezienswaardigheden. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste. Welke bezienswaardigheden u tegenkomt, hangt af van de gekozen route. Of snel stel uw eigen route samen zodat u niets mist

 • Lebuinuskerk
 • Speelgoedmuseum
 • Museum de Waag
 • Bergkerk
 • Deventer Koekwinkel
 • Stadhuis
 • De Proosdij
 • Walstraat
 • Geert Groote Huis
 • De Brink
 • De Penninckshoek
 • Wilhelminafontein
 • Synagoge
 • Vogeleiland

Stadswandeling met routeboekje

Ga zelf op pad met een routeboekje van de VVV. Tijdens deze stadswandeling ontdekt u onder andere het historische Bergkwartier. Enkele bezienswaardigheden in deze buurt zijn de Walstraat, de Bergkerk en talloze historische panden. Dit routeboekje is verkrijgbaar in de talen Duits, Engels en Italiaans en kost € 4,-.

Voorkant van historisch pand Het Penninckshuis Deventer


Stadswandeling met IZI Travel

Liever met een digitale kaart Deventer ontdekken? Installeer de gratis IZI Travel-app op uw telefoon en kies uit een van de vele audiotours van de VVV. De routes zijn beschikbaar in Duits en Engels. Handig: de IZI Travel-app heeft ook audiotours voor vele andere steden in binnen- en buitenland.

Stadswandeling met gids

Wilt u echt alles weten van de bezienswaardigheden die u ziet? Dan is een stadswandeling door Deventer met een gids echt iets voor u. De gids heeft een eindeloze hoeveelheid kennis. Hoor de mooiste verhalen en de meest opvallende details die u anders niet zou hebben geweten. De prijs voor de stadswandeling met gids via de VVV bedraagt € 6,- per persoon. Bent u een dagje uit met familie of vrienden? Boek dan een privégids vanaf € 63,-.

Stadswandeling via Walk the City

De app Walk the City biedt voor verschillende Nederlandse steden een verrassende stadswandeling. Zo ook voor Deventer. De route is 4,8 km lang en brengt u langs monumentale koopmanshuizen, verdedigingswerken, authentieke straatjes en nog veel meer. De route koopt u eenvoudig in de app voor € 1,99.

Stadswandeling met WBWD

Eens iets anders dan de ‘standaard’ stadswandeling? WBWD (Wonen Boven Winkels Deventer) biedt een unieke route aan. Hieronder vertellen we er alles over.

Unieke stadswandeling met WBWD

WBWD is niet zomaar een verhuurder van woningen in Deventer. Wij zetten ons in voor het behoud van het historische karakter van de stad. Dat is niet zomaar een uitspraak, maar vormt een belangrijk onderdeel van ons ondernemingsplan.

Bij het verbouwen en renoveren van nieuwe panden, behouden we zoveel mogelijk historische elementen. Aan de binnen- en buitenkant. Ook als bewoner geniet men dus van de historische elementen van de woning.

Omdat onze woningen zoveel historie bevatten, hebben we onze eigen wandelkaart ontwikkeld. Een unieke route door Deventer, inclusief informatie over de historie van de panden die u op de route tegenkomt.

Meer informatie over de Deventer stadswandeling van WBWD?

Bent u benieuwd naar de unieke stadswandeling van WBWD? Vraag de wandelkaart aan via info@wbwd.nl. Ziet u zichzelf al wonen in zo’n mooi historisch pand? Bekijk ons huur/woningaanbod in Deventer. Neem gerust contact met ons op voor vragen over de stadswandeling of ons aanbod, via het bovenstaande mailadres.