Op zoek naar een particuliere huurwoning in Deventer? Deze prachtige middeleeuwse Hanzestad aan de IJssel is dankzij haar centrale ligging een fijne thuishaven voor jong en oud. Doordat Deventer aan de A1 ligt en een goede OV-verbinding heeft is het één van de populairste steden om te wonen in het oosten van ons land. Door de goede kansen qua werkgelegenheid en het steeds meer bruisende studentenleven kiezen meer mensen ervoor om zich te vestigen in Deventer. Daarnaast liggen de huurprijzen er over het algemeen net wat lager dan in de omliggende steden, zoals Apeldoorn, Zwolle en Zutphen. Bij Wonen Boven Winkels Deventer (WBWD) kunt u betaalbare huurwoningen en appartementen huren middenin de historische binnenstad.

Wat is een particuliere huurwoning

Een particuliere huurwoning is een woning die verhuurd wordt zonder dat er een woningcoporatie bij betrokken is. De woning wordt dan verhuurd door een particuliere verhuurder. Een particuliere huurwoning kunt u vinden via een verhuurmakelaar, internet of advertenties in de krant.

Verschillen tussen particuliere huurwoning en sociale huurwoning

De meeste sociale huurwoningen worden verhuurd door een woningcorporatie. Dit zijn huurwoningen bedoeld voor mensen met een laag inkomen. De huurprijs van sociale huurwoningen mag dan ook niet hoger zijn dan de zogeheten liberalisatiegrens van €879,66 (2024). Als de huurprijs hoger is, dan valt de woning onder geliberaliseerde huur (beter bekend als de ‘vrije sector’) en gelden er andere regels over o.a. het verhogen van de huurprijs. Bij het huren van een vrije sector woning via een particuliere verhuurder, woningcorporatie of andere verhuurder heeft u geen recht op huursubsidie.

De voor- en nadelen van een particuliere huurwoning

Het grootste voordeel van een particulier huurhuis is dat u er meestal direct of op korte termijn kan intrekken. Er zijn minder lange wachtlijsten voor particuliere huurwoningen en u kunt op de beste locaties wonen. Als we kijken naar de nadelen van particulier huren, dan kan dat voor sommigen de huurprijs zijn die in vergelijking met een sociale huurwoning hoger ligt.

In aanmerking komen voor een huurwoning

Voor de meeste particuliere huurwoningen geldt er een minimale inkomenseis. Particuliere verhuurders kijken naar uw financiële zekerheid: kunt u de huur van het huis betalen op dit moment, maar ook in de toekomst? Is dit het geval en woont u legaal in Nederland, dan komt u in aanmerking voor een particuliere huurwoning.

Ook bij WBWD wordt er gekeken naar uw inkomen om in aanmerking te komen voor onze vrije sector huurwoningen. Er wordt minimaal een belastbaar inkomen van €44.656,- bruto per jaar gevraagd, ongeacht uw gezinssamenstelling. De woning wordt verhuurd wanneer er een geschikte kandidaat is. WBWD bepaald de geschiktheid van de kandidaat. Als woningzoekende hoeft u niet ingeschreven te staan om een huurwoning in Deventer te huren bij WBWD.

Grote Overstraat Deventer

Ons aanbod aan huurwoningen

Particuliere huurwoningen kunt u vinden via een verhuurmakelaar, verhuurwebsites of via advertenties in de krant. Op onze website vindt u ons actuele aanbod aan huurwoningen in de vrije sector. Naast woonruimtes als appartementen, studio’s of maisonnettes in de winkelstraten van de Deventer binnenstad, heeft WBWD ook een klein aantal eengezinswoningen in de populaire wijk Raambuurt. In veel gevallen bestaat ons woningaanbod uit gezellige en sfeervolle woningen met hun oorsprong van voor de oorlog. Het actuele woningaanbod en het laatste nieuws over het huren van een woning of appartement via ons treft u ook op onze Facebook pagina.

Meer informatie over een particuliere huurwoning in Deventer?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het huren van een particuliere huurwoning of over onze vrije sector huurwoningen, dan kunt u contact met ons opnemen. Ons kantoor aan de Pontsteeg 33 is van maandag t/m donderdag geopend tot 12:30 uur en op afspraak van 12.30 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij op kantoortijden bereikbaar via 0570 – 504 130.