Wonen in de binnenstad van Deventer is fantastisch. Van rustige idyllische middeleeuwse straatjes tot drukke winkelstraten met bekende merken en originele boetiekjes. En van de gezellige Brink met vele leuke cafés en restaurants tot aan het Grote Kerkhof met de grootste blikvanger van de stad: de Lebuinuskerk. Alles ligt binnen handbereik als u in het centrum van Deventer woont. Maar als binnenstadbewoner lijkt het soms wel onmogelijk om een parkeerplek dichtbij uw huis te vinden. Toch een parkeerplek vinden voor uw auto in de Deventer binnenstad? Wonen Boven Winkels Deventer geeft een aantal mogelijkheden.

Parkeermogelijkheden vanuit Gemeente Deventer

Woont u in de binnenstad van Deventer, dan kunt u bij de gemeente een “parkeervergunning bewoners” aanvragen. Met deze parkeervergunning kunt u uw auto parkeren op straat, in parkeervakken die speciaal voor vergunninghouders zijn of in de parkeergarage in de Polstraat. U heeft echter geen vaste parkeerplek. U kunt deze parkeervergunning online aanvragen via de website van Gemeente Deventer of aan de balie in het stadhuis. Houd er wel rekening mee dat u eerst op een lange wachtlijst komt. Parkeerplekjes in het centrum van Deventer zijn schaars en daarom geeft gemeente Deventer maar een vast aantal vergunningen uit. Een parkeervergunning voor de binnenstad Deventer (tarieven van 2023) kost €313 per jaar.

Parkeermogelijkheden vanuit Wonen Boven Winkels Deventer

Bent u op zoek naar een vaste parkeerplek? Een plek waar uw auto altijd veilig en overdekt geparkeerd staat? Huur dan een parkeerplek via Wonen Boven Winkels Deventer. Wij hebben namelijk twee eigen ondergrondse parkeergarages in het centrum: in de Bursestraat achter het Stadskantoor en in de Prinsenplaats in het Bergkwartier. Huurt u een appartement of woning via WBWD, dan krijgt u voorrang op een parkeerplek in een van onze parkeergarages. Maar ook andere geïnteresseerden kunnen parkeerplaatsen via WBWD huren in het centrum van Deventer. De kosten voor het huren van een parkeerplek zijn in de Bursestraatgarage €97,- per maand en voor de Prinsenplaats €92,50,- per maand (tarieven van 2023).

Parkeergarage in Deventer van WBWD

 

Andere parkeermogelijkheden in het centrum van Deventer

Als binnenstadbewoner van Deventer zijn er nog enkele andere parkeermogelijkheden. Zo zijn er ook nog de commerciële parkeergarages, zoals de Centrum Garage voor een parkeerabonnement. De kosten voor deze parkeerplekken liggen wat hoger dan de kosten voor een plekje in een van de WBWD parkeergarages. Zo betaalt u bij de Centrum Garage maandelijks zo’n €135,- per maand. U kunt ook nog overwegen om een jaarkaart betaald parkeren via de gemeente aan te vragen. Met deze kaart kan er voor een vast tarief geparkeerd worden op betaalde parkeerplekken.

Meer weten over het parkeren in de binnenstad of over het huren van een woning in de binnenstad van Deventer?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u veel informatie geven over het wonen én parkeren in de binnenstad van Deventer!