Huurbetalingen – alle informatie op een rij

Wilt u in de toekomst een huis gaan huren van Wonen Boven Winkels Deventer of heeft u al een leuke huurwoning gevonden bij ons? Voor de huurwoning die u gaat huren of huurt bij WBWD moet u maandelijks huur betalen. Maar hoe kunt u de huur betalen? Wanneer moet u dit betalen en wat moet u doen als u uw huur niet kan betalen? In dit blog leest u alles omtrent huurbetalingen.

Hoe kan ik mijn huurbetaling voldoen?

Bij het tekenen van de huurovereenkomst spreekt Wonen Boven Winkels Deventer met u af om iedere maand automatisch de huur van uw rekening af te schrijven middels een automatisch incasso. Hierdoor heeft u er maandelijks vrijwel geen omkijken meer naar.
Huissleutel met sleutelhanger van huisje

Voor wanneer moet mijn huur betaald zijn?

Bij WBWD moeten huurders de huur altijd vooraf betalen. Huurbetalingen worden de 1e van de maand afgeschreven. Dat betekent dat u op 1 januari betaalt voor de periode van 1 januari tot 1 februari.

Wat gebeurt er bij een te late huurbetaling?

Als de huurbetaling niet via automatische incasso kan worden afgeschreven, dan wordt deze gestorneerd door de bank. Vanuit ons krijgt u dan een brief met een betalingsherinnering. Betaalt u de huur na de eerste herinnering, dan zijn hier geen kosten aan verbonden. Als de huurbetaling na de eerste herinnering niet wordt voldaan, dan krijgt u een 15 dagen brief. Hierin staat dat de huur alsnog betaald moet worden binnen 15 dagen. Reageert u ook niet op deze aanmaning, dan wordt de vordering doorgezet naar een deurwaarder. WBWD zal ook altijd tussendoor contact met u opnemen om de situatie te bespreken.

Wanneer schakelt WBWD een deurwaarder in bij achterstand huurbetaling?

Als na de tweede herinnering de huur niet binnen 15 dagen betaald is, schakelen wij een deurwaarder in. Ligt de vordering eenmaal bij de deurwaarder, dan komen er bovenop het bedrag van de huurachterstand extra kosten bij. Deze kosten bedragen minimaal €40 en maximaal 15% over de eerste €2.500, 10% over de volgende
€2.500, 5% over de volgende €5.000 en 1% over de volgende €190.000. Zodra de vordering bij de deurwaarder ligt, loopt het contact over de huurbetaling ook via de deurwaarder.

Betalingsregeling huur

Het kan een keer voorkomen dat u de huur niet op tijd kunt betalen. In dat geval is het belangrijk dat u tijdig contact opneemt met ons zodat er een betalingsregeling kan worden getroffen. WBWD is altijd bereid om de mogelijkheden te bespreken, zolang de vordering niet bij de deurwaarder ligt.