Blog

Tips en informatie gerelateerd aan wonen in het prachtige Deventer!

Overlast in een huurwoning

Niets beperkt het woongenot meer dan overlast. Het is niet meer dan normaal dat u zich af en toe ergert, maar wanneer u zich continu blijft irriteren en u er echt last van krijgt, dan heeft u te maken met overlast. Toch wilt u even goede vrienden blijven met uw buren, maar hoe lost u dit nu op de juiste manier op? Wij vertellen u er alles over in dit artikel.

Lees verder

Huurwoningen Deventer in de vrije sector

Heeft u een te hoog inkomen, waardoor u niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Dan kunt u wellicht een kijkje nemen in het aanbod vrije sector huurwoningen in Deventer. In dit artikel vertellen wij meer over de voor- en nadelen van deze manier van huren.

Lees verder

Wat zijn woonlasten?

Voordat u op zoek gaat naar een huurwoning in de mooie stad Deventer, is het goed om u te beseffen dat u meer kosten zult hebben. Deze kosten worden de woonlasten genoemd Dit zijn alle kosten die ontstaan wanneer u uw gehuurde woning betrekt, bóvenop het maandelijkse huurbedrag.

Lees verder over woonlasten

De voor- en nadelen van het huren of kopen van een woning

Denkt u erover na om te verhuizen, maar twijfelt u nog tussen het kopen of huren van een woning? Deze overweging is begrijpelijk. Wij zetten alle voor- en nadelen op een rij, zodat u na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees verder over de voor- en nadelen van het huren of kopen van een woning

Wonen in de stad

Wonen in de stad is ontzettend populair onder de Nederlandse bevolking. Steeds vaker verruilen mensen het platteland voor de (grote) stad. Vooral jongeren kiezen ervoor om een woning te kopen of te huren in de binnenstad. Lees hier alles over de voordelen van het wonen in de stad.

Lees verder over wonen in de stad

Een woning huren: dit zijn uw rechten en plichten

Wanneer u een woning gaat huren via Wonen Boven Winkels -of een andere partij -dan hangen hier ook een aantal rechten en plichten aan. Welke zaken komen er allemaal bij kijken tijdens het huren van een woning? Waar heeft u zoal recht op en aan welke verplichtingen moet u allemaal voldoen? Lees alles over uw rechten en plichten in dit artikel.

Lees verder over de rechten en plichten

Checklist huis bezichtigen

Gefeliciteerd! U komt in aanmerking voor het bezichtigen van een woning via Wonen Boven Winkels Deventer (of wellicht een andere partij) of u bent zich al aan het oriënteren op een mogelijke bezichtiging. Naast het feit dat het bij een bezichtiging gaat om hoe een huis 'voelt', is het natuurlijk ook van belang om kritisch te zijn. Vandaar dat wij een speciale 'checklist woning bezichtigen' hebben opgesteld.

Lees verder over het bezichtigen van een huis

Wat zijn servicekosten?

Wanneer u een huurovereenkomst voor een woon- of bedrijfsruimte heeft getekend, ziet u op de berekening van de huurprijs - naast de kosten voor kale huur - een bedrag voor servicekosten staan. Maar wat zijn servicekosten eigenlijk? Welke zaken vallen hier zoal onder? Dat bespreken we allemaal in dit blogartikel.

Lees verder over wat servicekosten zijn

Gids voor het tekenen van een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte

Bent u een startende ondernemer en bent u op zoek naar een eigen kantoorpand, omdat vanuit huis werken niet meer lukt? Heeft u een bedrijf en is uw huidige kantoorpand te klein geworden? Of bent u op zoek naar een winkelruimte voor uw firma? Dit blogartikel behandelt alle eisen en voorwaarden die worden benoemd in de huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte.

Lees verder over het tekenen van een huurovereenkomst bedrijfsruimte

Dé gids die u op weg helpt bij het tekenen van de huurovereenkomst voor een woonruimte

Hoe heerlijk is het om een frisse start te maken in uw nieuwe huis? Gaat u voor het eerst op uzelf wonen, verhuist u misschien van een dorp naar de stad, of wilt u zich gewoon heel graag in de binnenstad van Deventer gaan settelen? Een frisse wind is natuurlijk nooit verkeerd. Vandaar deze gids, die een overzicht geeft van alles wat u als huurder moet weten over het afsluiten van een huurcontract.

Lees verder over het tekenen van een huurovereenkomst woonruimte
Beschikbaar
Actueel aanbod

Nieuwstraat 120

Bekijk aanbod
Direct contact

Een vraag?
Hulp nodig?

Neem contact
met ons op!

0570 - 504 130

Contact