vandaag bereikbaar tot 17.00

Blog

Tips en informatie gerelateerd aan wonen in het prachtige Deventer!

Particuliere huurwoning in Deventer

Op zoek naar een particuliere huurwoning in Deventer? Deze prachtige middeleeuwse Hanzestad aan de IJssel is dankzij haar centrale ligging een fijne thuishaven voor jong en oud. Doordat Deventer aan de A1 ligt en een goede OV-verbinding heeft is het één van de populairste steden om te wonen in het oosten van ons land.

Lees verder over particuliere huurwoningen

Verantwoordelijkheden bij het onderhoud van een huurwoning

Bij elke woning komen onderhoudswerkzaamheden om de hoek kijken. Die variëren van klein tot groot. Bij een koopwoning is het simpel. Alle werkzaamheden vallen onder uw eigen verantwoordelijkheid. Maar hoe zit dat bij een huurwoning? In dit artikel hebben we dit helder uiteen gezet.

Lees verder over onderhoud huurwoning

Opleveren huurwoning

Heeft u een nieuwe woning gevonden? Dan is het tijd voor de opzegging en bijbehorende oplevering van uw huidige huurwoning. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Hoe moet u de woning opleveren? Wat zijn uw rechten en plichten? Voor veel mensen kan de oplevering van de huurwoning voor stress en onzekerheid zorgen. U wilt geen conflict met de verhuurder. Hieronder leest u alles wat u moet weten, inclusief veelgestelde vragen en handige tips.

Lees verder over oplevering huurwoning

Wonen in de Stedendriehoek

Op een zonnige zondagmiddag staat u voor een lastige keuze. Gaat u vandaag gezellig naar de Veluwe en genieten van de prachtige natuur, de loslopende hertjes en prachtige wandelroutes? Of gaat u liever naar de Achterhoek om eeuwenoude kastelen te bezoeken? Liever wennen aan dit soort keuzes? Dan is het wonen in de Stedendriehoek precies wat u zoekt.

Lees verder over wonen in Stedendriehoek

Wat moet u als huurder weten over een VVE?

De Vereniging van Eigenaren (VVE) behartigt de belangen van alle appartementseigenaren in een gebouw. Zodra u een appartement koopt, wordt u automatisch lid van de VVE. Ook bij huren van één van de appartementen profiteer u mee en bent u in vrijwel alle gevallen ook verplicht om de maandelijkse servicekosten te betalen. Wonen Boven Winkels Deventer (WBWD) praat u bij.

Lees verder over VVE

Welke verzekeringen moet ik afsluiten voor mijn huurhuis?

U heeft gereageerd op een woning uit ons actuele aanbod, de huurwoning van ons aangeboden gekregen en het contract ondertekend, gefeliciteerd! Het is verstandig om een aantal belangrijke verzekeringen af te sluiten voor u verhuist. Welke wij adviseren, leest u in dit artikel.

Lees verder over verzekeringen voor een huurhuis

Overlast in een huurwoning

Niets beperkt het woongenot meer dan overlast. Het is niet meer dan normaal dat u zich af en toe ergert, maar wanneer u zich continu blijft irriteren en u er echt last van krijgt, dan heeft u te maken met overlast. Toch wilt u even goede vrienden blijven met uw buren, maar hoe lost u dit nu op de juiste manier op? Wij vertellen u er alles over in dit artikel.

Lees verder over overlast in een huurwoning

Huurwoningen Deventer in de vrije sector

Heeft u een te hoog inkomen, waardoor u niet in aanmerking komt voor een sociale huurwoning? Dan kunt u wellicht een kijkje nemen in het aanbod vrije sector huurwoningen in Deventer. In dit artikel vertellen wij meer over de voor- en nadelen van deze manier van huren.

Lees verder over vrije sector huurwoningen in Deventer

Wat zijn uw vaste lasten bij het bewonen van een huurhuis?

Voordat u op zoek gaat naar een huurwoning in de mooie stad Deventer, is het goed om u te beseffen dat u meer kosten zult hebben. Deze kosten worden de woonlasten genoemd Dit zijn alle kosten die ontstaan wanneer u uw gehuurde woning betrekt, bóvenop het maandelijkse huurbedrag.

Lees verder over woonlasten

De voor- en nadelen van het huren of kopen van een woning

Denkt u erover na om te verhuizen, maar twijfelt u nog tussen het kopen of huren van een woning? Deze overweging is begrijpelijk. Wij zetten alle voor- en nadelen op een rij, zodat u na het lezen van dit artikel een weloverwogen keuze kunt maken.

Lees verder over de voor- en nadelen van het huren of kopen van een woning

Wonen in de stad

Wonen in de stad is ontzettend populair onder de Nederlandse bevolking. Steeds vaker verruilen mensen het platteland voor de (grote) stad. Vooral jongeren kiezen ervoor om een woning te kopen of te huren in de binnenstad. Lees hier alles over de voordelen van het wonen in de stad.

Lees verder over wonen in de stad

Een woning huren: dit zijn uw rechten en plichten

Wanneer u een woning gaat huren via Wonen Boven Winkels -of een andere partij -dan hangen hier ook een aantal rechten en plichten aan. Welke zaken komen er allemaal bij kijken tijdens het huren van een woning? Waar heeft u zoal recht op en aan welke verplichtingen moet u allemaal voldoen? Lees alles over uw rechten en plichten in dit artikel.

Lees verder over de rechten en plichten bij het huren van een woning

Checklist huis bezichtigen

Gefeliciteerd! U komt in aanmerking voor het bezichtigen van een woning via Wonen Boven Winkels Deventer (of wellicht een andere partij) of u bent zich al aan het oriënteren op een mogelijke bezichtiging. Naast het feit dat het bij een bezichtiging gaat om hoe een huis 'voelt', is het natuurlijk ook van belang om kritisch te zijn. Vandaar dat wij een speciale 'checklist woning bezichtigen' hebben opgesteld.

Lees verder over het bezichtigen van een huis

Wat zijn servicekosten?

Wanneer u een huurovereenkomst voor een woon- of bedrijfsruimte heeft getekend, ziet u op de berekening van de huurprijs - naast de kosten voor kale huur - een bedrag voor servicekosten staan. Maar wat zijn servicekosten eigenlijk? Welke zaken vallen hier zoal onder? Dat bespreken we allemaal in dit blogartikel.

Lees verder over wat servicekosten zijn

Gids voor het tekenen van een huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte

Bent u een startende ondernemer en bent u op zoek naar een eigen kantoorpand, omdat vanuit huis werken niet meer lukt? Heeft u een bedrijf en is uw huidige kantoorpand te klein geworden? Of bent u op zoek naar een winkelruimte voor uw firma? Dit blogartikel behandelt alle eisen en voorwaarden die worden benoemd in de huurovereenkomst voor een bedrijfsruimte.

Lees verder over het tekenen van een huurovereenkomst bedrijfsruimte

Dé gids die u op weg helpt bij het tekenen van de huurovereenkomst voor een woonruimte

Hoe heerlijk is het om een frisse start te maken in uw nieuwe huis? Gaat u voor het eerst op uzelf wonen, verhuist u misschien van een dorp naar de stad, of wilt u zich gewoon heel graag in de binnenstad van Deventer gaan settelen? Een frisse wind is natuurlijk nooit verkeerd. Vandaar deze gids, die een overzicht geeft van alles wat u als huurder moet weten over het afsluiten van een huurcontract.

Lees verder over het tekenen van een huurovereenkomst woonruimte
Beschikbaar
Actueel aanbod

Nieuwstraat 120

Bekijk aanbod
Direct contact

Een vraag?
Hulp nodig?

Neem contact
met ons op!

0570 - 504 130

Contact